Sunday, December 16, 2012

4 Days in a Row

Ok. This is it. 4 hari bercuti yg sangat panjang kononnye.
Selasa hari cuti TAPI kami ada class ganti. Class ganti yg sangat panjang yg pernah direkodkan dlm sejarah.
6 jam class. Haa ! Amek ko ! Penat yg teramat sangat.

Then, digantikan hari Selasa tue dgn hari Rabu sebab Rabu xde class. Actually ada tapi class dah abes for this semester. So, hari Rabu tue saya rest sepuas-puasnye dgn membaca novel yg bertajuk "Aku Bukan Mistress" yg x abes baca lagi sampai sekarang. Hahahahahahahaha~

Thursday to Saturday saya abeskan dgn mebuat segala kerja yg perlu diselesaikan.
Kerja ofis and kerja sekolah ( maksudnye assignment ye..)
Mata nie dah naik kelabu dah menghadap skrin laptop.
Pinggang nie cm nenek tua dah asyik sakit pinggang je.

Weekend orang akan cuti tapi not for me.
Sunday I have to settle all my works sebab ada orang tue dah bagi arahan kena siapkan kerja this Sunday.
Hampeh betol la ! Baru nak bersenang-lenang... Haisy~

And talking about nak settle kerja nie.... Exam is around the corner.
Satu apa pun x study lagi... Hmmmmm~
Its okay. Settle sume kerja nie, then I'll concentrate dgn study pula...
Bukan senang nak kerja and study at the same time actually.
Apa yg penting is TIME MANAGEMENT.
If you can manage your time, INSYA-ALLAH sume akan siap... =)

So, its time to sleep.Tomorrow need to wake up early before ada orang buat wake up call.
Nite uolsss~~

-puspa chacha-

Wednesday, December 12, 2012

Cerita Terkini Diriku

Hai Hai Hai dear Bloggers !!!
Dah lama giler x update blog. Gier lama. Dah 6 months. Last post 6th July 2012 !
Hmmm... Well... Kononnya busy dgn kerja la, study la... Xde masa nak menghadap benda lain padahal masa tue ada je... Hahahaha !

Okay. What to say ? Hmmmm~
Now, busy with assignments and problems. 
Assigment dah tentu2 bertimbun. Nak ditambah lagi semester nie kena buat THESIS.
Seksa nak buat THESIS tue... Ya Allah... To those yg pernah buat je akan taw apa rasanye.
But Alhamdulillah... Everything is good... All went smoothly eventhough sometines ada la kerja yang terpaksa buat last minute...
Well for me.... Sume tue lumrah kkami as a student.
Buat kerja last minute is our MIDDLE NAME! Woahh ! Hahahahaha

On the other hand, probs came... Ada yg leh settle and ada yg bagi masa yg settle kan...
Bukan sume benda kita leh handle... Sometimes time is our good penyelemat....
Yg taw what I mean tue taw la... Yg masih ada question mark kat atas kepala tue, hmmm... X perlu fikir.... Kang question mark tue jadi tiara korg pulak ! Haaaaa !

Another 2 weeks of class and get ready for final semester 1 tahun 4.
Serious takut. Nie my final sem. Kena buat sehabis baik. Kena keluarkan sume yg ada.
Yg ada pun x byk mana. So, berdoa dan tawakkal  je la erk...
Korg doakan saya gak eyh...

Ok la... Dah penat nak fikir ayat. Mata pun dah berpasir nak tdo...
Good nite dear Bloggers.... Sweet dream uollsss ! =)

-puspachacha-

Friday, July 6, 2012

Genting !!!!

After a year, saya mengidam sangat2 nak pegi Genting...
tapi xda masa and xda orang nak teman saya pegi Genting...
Minta dia temankan tapi macam2 alasan yang dia bagi...
Xda baju sejuk la... Itu la... Ini la...
Kalau dah xnak pegi tue cakap je la...

Mula bagi harapan kat orang nak pegi Genting...
Then bila I put so much hopes senang2 je dia nak break into pieces...
Argggghhhhh !!!! STRESS !!!

 Oh God !!! I really want to go to Genting...
Anyone please bring me there....
Huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuuhu.... ='(

You love this !